Skip to main content

3 Parçalı Penil Protez Fiyatları 2023 ve 2024 | Sertleşme Sorunu Tedavileri

3 Parçalı Penil Protez Fiyatları 2023 ve 2024 | Sertleşme Sorunu Tedavileri 3 Parçalı Penil Protez Fiyatları 2023 ve 2024 | Sertleşme Sorunu Tedavileri
Sertleşme
Sorununa Kalıcı Çözümler

2023 ve 2024 yılında 3 parçalı penil protez fiyatları ve erkeklerde penil protez tedavisinin avantajları hakkında detaylı bilgi edinin.

    Sertleşme
    Sorununa Kalıcı Çözümler

    2023 ve 2024 yılında 3 parçalı penil protez fiyatları ve erkeklerde penil protez tedavisinin avantajları hakkında detaylı bilgi edinin.

    3 Parçalı Penil Protez Fiyatları 2023 ve 2024 | Sertleşme Sorunu Tedavileri

    3 Parçalı Penil Protez Nedir?


    Penil protezler, erektil disfonksiyon (ED) sorunu yaşayan erkeklerin cinsel yaşamlarını tekrar kazanmalarına yardımcı olan cerrahi olarak implante edilen cihazlardır. Bu protezler, penisin sertleşmesini sağlayan ve normalde kanla dolarak büyüyen ve sertleşen süngerimsi dokuların (korpora kavernoza) içine yerleştirilir. Bu dokuların işlevini yitirmesi veya yetersiz kalması durumunda penil protezler devreye girer ve penisin sertleşmesini sağlayarak cinsel ilişkiye olanak tanır [1]. Penis protezleri farklı yapılarda ve özelliklerde olabilirler. Tek parçalı, iki parçalı veya üç parçalı olan bu protezlerden hangisinin hastaya uygun olduğu, üroloji uzmanı tarafından yapılan muayene sonucu belirlenir.

    3 Parçalı Penis Protezi Nasıl Çalışır?

    Üç parçalı penis protezi, diğer protez çeşitlerine göre biraz daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu protezlerin temel parçaları şunlardır:

    • Silindirler: Penisin içinde bulunan ve normalde kanla dolarak sertleşmeyi sağlayan iki adet silindir şeklinde boşluğa yerleştirilir.
    • Rezervuar: Karnın alt bölgesinde bulunan ve anatomik olarak boşluk olan bir bölgeye yerleştirilir. Bu haznenin görevi, protezin şişirilmesi ve indirilmesi sırasında kullanılan sıvıyı depolamaktadır.
    • Pompa: Testise yerleştirilir ve bu pompa sayesinde rezervuar haznesindeki sıvı peniste bulunan silindirlere doğru hareket eder.

    Pompa mekanizması yardımıyla çalışan üç parçalı protezler aynı zamanda hidrolik prensibi ile işlerler. Bu üç parça birbirine özel tüpler ile bağlanmıştır ve bu sayede sıvı geçişi bu tüpler yardımıyla gerçekleşir. Kişi, cinsel ilişkiye girmek istediği zamanlarda testise yerleştirilen pompayı birkaç kez sıkar. Pompanın sıkıştırılması ile birlikte karın boşluğunda bulunan rezervuarın içindeki sıvı hareket ederek penis içerisindeki silindirlere doğru ilerler. Penis içinde bulunan ve normalde kanla dolan boşlukların işlevini yitirmesi sonucu oluşan sertleşme probleminde silindirlerin içine dolan sıvı yapay olarak sertleşmenin gerçekleşmesini sağlar. Cinsel ilişki sonrasında ise yine pompa mekanizmasının üzerinde bulunan indirme tuşuna basılarak, protezin içindeki sıvı tekrar rezervuara geri gönderilir. Bu sayede penis eski haline döner ve sertleşme sona erdirilir.

    Üç Parçalı Şişirilebilir Penis Protezi
    Üç Parçalı Şişirilebilir Penis Protezi
    Üç Parçalı Şişirilebilir Penis Protezi
    Üç Parçalı Şişirilebilir Penis Protezi
    Tek Parçalı Bükülebilir Penis Protezi
    Tek Parçalı Bükülebilir Penis Protezi

    3 Parçalı Penil Protez Fiyatları 2023 ve 2024


    Penil protez ameliyatı masrafları, kullanılan protezin modeline, hastanenin bulunduğu şehre ve protezin implante edileceği sağlık kuruluşuna göre farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca ameliyatı gerçekleştirecek olan cerrahın deneyimi ve ameliyat sonrasında hastanede kalınacak süre de protez fiyatlarını etkileyen faktörler arasındadır. Bununla birlikte, erektil disfonksiyonun tedavisinde kullanılan mutluluk çubuğu ameliyatlarının bir bölümü Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaktadır. SGK’nın 2023 yılı güncel ödeme koşulları ve mutluluk çubuğu fiyatları ile ilgili olarak daha detaylı bilgi için lütfen sitemiz üzerinden bizimle iletişime geçiniz.

    Mutluluk Çubuğu Nedir?


    Mutluluk çubuğu, erektil disfonksiyon tedavilerinde kullanılan penil protezlerin halk arasında bilinen adıdır. Her ne kadar halk arasında en çok bilinen adı bu olsa da, bu tedavinin asıl ismi penil protez implantasyonudur. Mutluluk çubuğu adı verilen protezlerin böyle isimlendirilmesinin sebebi, operasyon sonrasında ve uzun süreli kullanımlarda hem protezi kullanan hastaların hem de partnerlerinin cinsel birliktelik sonucu elde ettikleri tatmin duygusu ve mutluluk ile ilişkilidir [2]. Penis içerisinde yer alan kanallara protez yerleştirilmesi ile erektil disfonksiyon sorunu ortadan kalkmakta ve bu sayede bireyler istedikleri zaman diledikleri kadar cinsel ilişkiye girme fırsatı bulurlar. Mutluluk çubuğu tedavisi kalıcı çözüm sunar ve protezler vücut içine yerleştirildiği için dışarıdan bakıldığında fark edilmez.

    3 Parçalı Penil Protez Avantajları


    Penil protezler (mutluluk çubukları), sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin cinsel hayatlarını geri kazanmalarına yardımcı olur. Bu protezler, penis içerisindeki boşluklara yerleştirilir ve böylelikle cinsel ilişki için yeterli sertliğin sağlanması hedeflenir. Penil protez ameliyatları, son 40 yıldır erkeklerin cinsel sağlık sorunlarının çözümünde güvenle uygulanmaktadır [1]. Gelişen teknoloji sayesinde bu protezler, günümüzde daha konforlu ve doğal görünümlüdürler. Ayrıca istenildiği zaman aktive veya deaktive edilebilme özelliğiyle hastalara birçok avantaj sağlarlar.

    Üç Parçalı Penil Protez Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

    Penil protez implantasyonunda kullanılan parçaların sayısına göre mutluluk çubuklarının birkaç farklı çeşidi bulunur. Tek parçalı protezler (malleable) genellikle daha ekonomiktirler. Ancak sürekli ereksiyon halinde kalırlar. Üç parçalı protezler, diğer protez çeşidine göre daha komplike bir yapıya sahip olmasına rağmen hem hasta hem de partneri için birçok avantajı vardır.

    • Doğal ereksiyon ve gevşeme sağlar: Üç parçalı protezler şişirilebilir özelliğe sahip olduğu için doğal ereksiyon ve gevşeme imkanı tanır. Tek parçalı protezlerde ise penis sürekli olarak ereksiyon halinde kalır. Bu durum bazı hastalar için rahatsız edici olabilir. Üç parçalı protez kullananlar ise rahatlıkla istedikleri zaman penisi erekte edip, istedikleri zaman indirerek normal yumuşak penis görüntüsünü sağlayabilirler.
    • Yüksek memnuniyet oranı: Üç parçalı penil protezlerin hem kullanan kişilerde hem de eşlerinde memnuniyet oranları oldukça yüksektir. Yapılan çalışmalarda bu oran, 3 parçalı protez kullanan erkeklerde %90-100 iken eşlerinde ise %91-95 olarak bildirilmiştir. Bu durumun sebebi üç parçalı protezlerin doğal görünümlü sertleşme sağlaması ve sürekli ereksiyon halinde olmamasıdır.
    • Gizlilik: Penis içerisine yerleştirildiği için dışarıdan bakıldığında belli olmayan üç parçalı protezler, kullanıcılarına mahremiyet ve gizlilik imkanı sunarlar. Bu özellik nedeniyle erektil disfonksiyonu olan birçok erkek tarafından tercih edilmektedir.
    • Enine ve Boyuna Genişleme İmkanı: Üç parçalı protezler, enine genişlediği gibi bazı hastaların anatomik yapılarının uygun olması durumunda hem enine hem boyuna genişleyebilen çeşitlere de sahiptir. Prostat cerrahisi geçiren ve ameliyat sonrasında penis boyunda kısalma endişesi duyan hastalar için bu özellik oldukça önemlidir. Ayrıca dar corpus anatomisine sahip olan kişiler için dar çaplı çeşitleri de vardır. (Enine boyuna genişleme sadece Infla10 AX modelinde geçerlidir. Infla10 X ise sadece enine genişlemektedir.)

    Penil Protez Tedavisine Kimler Aday?

    Penil protez implantasyonu, erektil disfonksiyon tedavisinde kullanılan ve uzun zamandır güvenle tercih edilen etkili bir tedavi yöntemidir [1]. Ancak bu ameliyatın uygulanabilmesi için hastaların tedavi için uygun olup olmadıklarının belirlenmesi gerekir. Bunun için üroloji hekimleri ile görüşülmeli ve muayeneden geçilmelidir. Hekim tarafından yapılan klinik değerlendirme ile birlikte erektil disfonksiyon tanısı için penil doppler ultrasonografisi ve kan tahlilleri de istenebilir. Bütün bu test ve tetkikler sonucunda uygun olduğu belirlenen kişilere protez ameliyatı yapılabilir.

    Erektil Disfonksiyonu Oluşan Kimlere Penil Protez Takılabilir?

    Erektil disfonksiyonun tedavisinde ilk basamak olarak ilaç tedavisi uygulanır. İlaçların fayda etmediği kişilerde ise enjeksiyonlar ve vakum cihazı gibi diğer tedavi yöntemleri denenebilir. Bu tedavilerden de fayda göremeyen kişiler penil protez ameliyatı için adaydır. Ayrıca çeşitli hastalıklara bağlı veya ileri yaşta sıklıkla rastlanılan bu sorunda altta yatan sebebin çözülmesi için farklı yöntemler de uygulanabilir. Ancak bütün bu yöntemlerden sonuç alınamaması halinde erektil disfonksiyon tedavisi için protez ameliyatı yapılabilir.

    3 Parçalı Penil Protez ile Yaşam Kalitesi Nasıl Artar?


    Penil protezler (mutluluk çubukları), özellikle diğer tedavi yöntemlerinden fayda görmeyen erektil disfonksiyon sorunu yaşayan kişilerin cinsel hayatlarını geri kazanmalarında oldukça etkili olan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi ile erektil disfonksiyon sorununa kalıcı olarak çözüm bulunmuş olur. 3 parçalı penis protezleri özellikle son yıllarda teknolojik olarak gelişmiş ve bu sayede kişilerin daha konforlu bir şekilde kullanabilecekleri protezlerdir.

    Yaş ilerledikçe erkeklerde cinsel sorunların görülme sıklığı artar. Bu sorunlardan en önemlisi de erektil disfonksiyondur. Erektil disfonksiyon, sertleşmenin oluşmaması ya da istenilen süre kadar devam ettirilememesi anlamına gelir. Bu durum hem fiziksel hem de psikolojik olarak kişileri olumsuz etkiler. Özellikle psikolojik etkisi nedeniyle diğer hastalıklara da sebebiyet verebilir ve yaşam kalitesini düşürür. Diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, omurilik sorunları, multiple skleroz gibi hastalıklar nedeniyle ortaya çıkabilen sertleşme sorunu tedavisinde, ilaç, enjeksiyon, vakum cihazları gibi yöntemler kullanılabilir ancak kalıcı çözüm 3 parçalı penil protez ameliyatıdır.

    3 Parçalı Penil Protez Ameliyatı Sonrası Yaşam Kalitesi

    • Cinsel hayatın normale dönmesi: 3 parçalı penil protezler, diğer tedavilerin fayda göstermediği sertleşme sorunlarında erektil disfonksiyon tedavisinde kalıcı çözüm olması nedeniyle 40 yıldan uzun süredir güvenle kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yöntemi kişilerin cinsel hayatlarının normale dönmesini sağlar. Böylelikle kişiler cinsel ilişkiden daha fazla tatmin duyarlar ve cinsel isteksizlik sorunu da ortadan kalkar.
    • Psikolojik olarak iyileşme: İktidarsızlık ve sertleşememe problemleri, özellikle genç yaştaki bireylerde depresyon ve endişeye sebep olan önemli bir sorundur. Erkeklerin iktidarsızlığı, yaşam kalitesini düşüren başlıca sebeplerdendir ve bu kişilerde uygulanacak doğru tedavi ile bu durumdan kurtulmak mümkündür. 3 parçalı penil protez implantasyonu, sertleşme sorunu ile ilgili diğer tedavilerden farklı olarak kalıcı çözüm sunduğu için bu kişilerde uzun vadede psikolojik iyileşme görülür.
    • Sosyal hayatın iyileşmesi: Erektil disfonksiyonu olan kişiler hem kendi hayatlarında hem de partnerlerinin hayatında bazı olumsuzluklara neden olur. Cinsel ilişki sırasında yaşanan zorluklar, zamanla kişilerin sosyal hayatından da uzaklaşmasına neden olur. Mutluluk çubuğu tedavisi sonrasında kişiler bu durumdan kurtulur ve sosyal hayatlarında bir artış olur.
    • Özgüven artışı: 3 parçalı penil protez takılan kişilerde sertleşme sorunu ortadan kalktığı için kendilerine olan güvenleri artar. Bu sayede hem iş hayatları hem de özel hayatlarında daha olumlu ve verimli bir şekilde zaman geçirirler.

    Penil Protez Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Sertleşme sorunlarına bağlı olarak gelişen erektil disfonksiyonun (ED) tedavisinde başta ilaçlar olmak üzere çeşitli yöntemlerin kullanılmasına rağmen bazı durumlarda başarılı sonuç alınamayabilir. Diğer bir ifadeyle kişiler, çeşitli ilaçların kullanımı sonucunda ereksiyon sorununun çözümünde yeterli faydayı sağlayamayabilirler. Erektil disfonksiyonu bulunan hastalarda şikayetlerinin ortadan kaldırılmasında diğer bir tedavi seçeneği olan ve mutluluk çubuğu olarak da bilinen penil protezlerin ameliyatla penis içerisine yerleştirilmesi gerekmektedir.

    Mutluluk Çubuğu Ameliyatları için Hazırlıklar ve Ameliyat Süreci

    Mutluluk çubuğu ameliyatlarının uygulanabilmesi için erektil disfonksiyon sorunu yaşayan hastaların öncelikli olarak üroloji hekimlerine başvurarak, bu tedaviye uygun olup olmadıklarının belirlenmesi gerekir. Hekim tarafından yapılan detaylı muayeneler ve çeşitli tetkik ve testlerin ardından bireylerin protez implantasyonu için uygun olup olmadığına karar verilir. Ameliyata uygun olan kişilerde öncelikli olarak çeşitli ölçüm teknikleri kullanılarak penisinin boyutları ve anatomik özellikleri tespit edilir. Bu ölçümlere ek olarak hastaya uygun protezin belirlenmesi de önemli bir aşamadır. Çünkü mutluluk çubukları olarak bilinen penil protezler tek parçalı veya üç parçalı olarak iki temel çeşitte üretilirler. Bu iki çeşidin de kendi içerisinde farklı boyut ve genişleme özelliklerine sahip alt çeşitleri bulunur. Bu nedenle hastanın beklentileri ve genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak hekim hastaya en uygun penil protezi seçer.

    Protez seçimi yapıldıktan sonra hastaya genel veya lokal anestezi uygulanarak ameliyat başlatılır. Genellikle tercih edilen genel anestezidir ancak gerek görülürse lokal olarak sadece bel altının uyuşturulmasıyla da ameliyat yapılabilir. Ameliyat sırasında, penisin tabanında veya penisle testis arasında küçük bir kesi yapılarak penisin içerisine ulaşılır. Penisin içerisinde yer alan ve normalde kan ile dolan, böylelikle sertleşmeyi sağlayan dokuların (corpus cavernosum) kenarlara doğru gerginleştirilmesi ile boşluklar oluşması sağlanır. Bu boşluklara implant edilecek protezlerin çap ve boyu önceden yapılan ölçümlere göre belirlenmiş olur. Hekim tarafından hastanın anatomik ihtiyaçlarına göre ayarlanan protez parçaları daha sonra bu boşluklara yerleştirilir. Üç parçalı protezlerde, pompası ve sıvı rezervuarı, aynı anda yapılan ameliyat ile penisin içerisine yerleştirilen silindirlere özel tüpler aracılığıyla bağlanır. Bu nedenle 3 parçalı penil protez ameliyatları tek parçalı protez ameliyatlarına göre biraz daha uzun sürebilir. Tüm parçaların vücuda yerleştirilmesi sonrasında doktor, gerekli kontrol ve bakımları yapar. Herhangi bir sorun görünmemesi halinde açılan bölgeye dikiş atılarak operasyon sonlandırılır. Ameliyattan sonra genellikle bölgeye pansuman yapılır ve hasta 1-2 gün hastanede gözetim altında tutulur.

    Mutluluk Çubuğu Ameliyatından Sonra İyileşme Süreci Nasıldır?

    Ameliyat sonrası süreçte bireyler günlük yaşantılarına geri dönebilir. Yaklaşık 4-6 hafta boyunca cinsel aktivitelerden uzak durulması gerekir. Bu sürecin amacı ise penis dokusunda ameliyat sonucu açılan bölgenin iyileşmesi ve implante edilen protezin doğru bir şekilde yerleşmesidir. Ameliyat sonrasında hekimlerin reçetelediği ağrı kesici ilaçlar ve diğer destekleyici bazı ilaçların kullanımı, iyileşme sürecine olumlu katkıda bulunur. Ameliyat sonrası kullanılan pansuman ise doktorun tavsiyesine göre düzenli bir şekilde değiştirilir.

    Bu süre zarfında hastalar bazı belirtilerle karşılaşabilirler. Bunlar:

    • Ağrı: Kişinin bünyesine göre farklılık gösteren ameliyat sonrası ağrı, birçok vakada görülen bir durumdur.
    • Şişlik: Penis veya testislerin bulunduğu bölgede ameliyat sonrasında şişlik oluşması normaldir.
    • Morarma: Penis ve testisler etrafında ameliyat sonrasında morarmalar görülebilir.

    Mutluluk çubuğu ameliyatı olan bireylerin bu belirtiler için endişelenmelerine gerek yoktur. Bu belirtiler zamanla iyileşme sürecinde ortadan kalkacaktır. Hastalar bu belirtiler için doktora tekrar başvurmalı ve gerekli kontrolleri yaptırmalıdır. İyileşme döneminin sonlarına doğru hasta ve partneri, protezin nasıl kullanılacağı hakkında eğitim ve danışmanlık alabilirler.

    Sonuç


    Mutluluk Çubuğu ile Cinsel Sağlığınıza Kavuşun Mutluluk çubuğu uzun yıllardan beri uygulanan başarılı bir tedavi yöntemidir. Ancak tedavi yönteminin başarılı olarak sonuçlanması için doğru hastane ve doktor tercihi oldukça önemlidir. Protez implantasyonunun yapılabilmesi için hastaya uygun olan protezin belirlenmesi gereklidir. Ayrıca ameliyat sırasında kullanılan malzemelerin de sağlıklı ve son teknolojiye uygun olması gerekir.3 Bu nedenle protez ameliyatı olan kişilerin uygun koşullarda tedavi olmaları önemlidir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da ülkemizde yapılan bazı protez ameliyatlarının masrafını karşılamaktadır. Bu konuda daha fazla bilgi için sitemizde bulunan “Bilgi İsteme Formu” üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.


    Bu yazı/sayfa, Üroloji Uzmanı tarafından derlenmiş, incelenmiş ve onaylanmıştır. Bu yazı içeriğinin doğruluğunu ve güvenilirliğini garanti etmektedir. Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

    Referanslar

    UROWEB EAU Hasta Bilgilendirme Web Sitesi 2024 | EAU Guidelines on Sexual and Reproductive Health. Edn. Presented at the EAU Annual Congress Milan 2023. ISBN 978-94-92671-19-6. | https://uroweb.org/guideline/sexual-and-reproductive-health/

    [1] https://uroweb.org/guideline/sexual-and-reproductive-health/chapter/management-of-erectile-dysfunction/

    [2] https://doi.org/10.1016/j.acuro.2020.01.010

    Neden Rigicon® Penil Protezleri


    Rigicon, global bir marka olarak ABD kökenli olup, tüm Avrupa ve dünya genelinde güvenle tercih edilen penil protezleri sunar. Ürünlerimiz, uluslararası FDA* ve CE onaylarına sahip ve SGK ile anlaşmalıdır. Ayrıca penil protezlerde ömür boyu garanti verilmektedir. Türkiye’nin dört bir yanında, 32 yıllık köklü tecrübemizle, her hastanın anatomisine uygun, kişiselleştirilmiş çözümler geliştirmekteyiz. Tecrübeli hasta yönetim uzmanlarımız ve yüksek deneyimli cerrahlarımızla, yüz yüze iletişim ve bölge ofislerimiz aracılığıyla her zaman yanınızdayız. Rigicon olarak, size ve ihtiyaçlarınıza en uygun çözümleri sunmayı amaçlıyoruz.
    • SGK Anlaşmalı
    • Ömür Boyu Garanti

    • Uluslararası FDA ve CE Onaylı

    • Türkiye’nin Her Yerinde
    • 32 Yıllık Tecrübe
    • Anotominize Uygun Çözümler
    • Penil Protez Danışmanlığı
    • Yüz Yüze İletişim
    • Bölge Ofisleri
    • Tecrübeli Hasta Yönetim Uzmanları
    • Yüksek Deneyimli Penil Protez Cerrahları

    *Rigi10 FDA ve CE onaylıdır. Infla10 ürünleri CE onaylıdır.

    Yayın Tarihi: 8 Mayıs 2024
    Andromed
    Yalnız Değilsiniz

    Andromed olarak, Rigicon’un üroloji alanında sunduğu yenilikçi ve kapsamlı ürün gamını Türkiye’de hastalarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz.

    Rigicon’un geliştirdiği üstün teknolojiye sahip çözümleri, özellikle erektil disfonksiyon ve inkontinans tedavilerinde yeni ufuklar açıyor ve hastalarımızın yaşam kalitesini önemli ölçüde iyileştiriyor.

    Hastalarımızın ve sağlık profesyonellerinin ihtiyaçlarına cevap veren Rigicon ürünleri, Andromed aracılığıyla Türkiye’deki hastalarımıza ulaşarak, tedavi süreçlerini daha etkin ve konforlu hale getiriyor. Bu iş birliği, üroloji tedavilerinde yenilikçi yaklaşımları herkes için erişilebilir kılarak, Andromed’in sağlık sektöründeki etkisini daha da güçlendiriyor.

    Rigicon Medikal A.Ş. çatısı altında, hastalarımızın ihtiyaçlarını merkeze alan, yenilikçi ve ileri görüşlü yaklaşımlarımızla sektöre katkı sağlamaya devam edeceğiz.

    Andromed
    Bilgi İstek Formu
    SGK Geri Ödeme Koşulları

    Protezlerin önemli bir kısmı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından kapsanmaktadır. SGK’ın ödeme şartları ve protezler hakkında daha detaylı bilgi almak için sitemiz üzerinden “Bilgi İsteme Formu” vasıtası ile bizimle iletişime geçebilirsiniz. Tüm telefon görüşmeleri Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK ) gereğince kaydedilmemektedir ve saklanmamaktadır.